Om våra kurser

Jonstorps Jolleklubb är en certifierad seglarskola och följer Svenska Segelförbundets riktlinjer.  Vi har optimister ( 6 st nya 2020) och två C-55. Vi erbjuder verksamhet för knattar (Piratseglarskolan) samt kurser för nybörjare och erfarna seglare i alla åldrar.

Vi varvar teori och praktik och har som ambition att alla ska känna sig säkra men också känna sig utmanade. Och framför allt har vi riktigt roligt tillsammans!

Vi kan inte styra över vädrets makter. Vi kan styra över allas säkerhet och vårt kvalitetstänkande. Det innebär exempelvis att huvudledaren avgör när och om det går att segla en viss dag. Är det inte möjligt att segla kommer vi ägna dagen åt teori och andra landbaserade aktiviteter. Vi har tyvärr ingen möjlighet att göra en återbetalning om vindarna råkar vara för hårda.

 


Jolleklubbens knatteverksamhet som går under namnet Piratseglarskolan
, pågår i en vecka, mån-fre, och vänder sig till barn som är 5 år eller äldre och som vill lära känna seglingsmiljön. I Piratseglarskolan får barnen lära sig om båtar, segling och kamratskap med leken som främsta verktyg. Seglingens utmaningar blir till engagerande piratäventyr anpassade efter barnens nivå. Vi har roligt tillsammans och barnen får en lekfull och spännande upplevelse. I piratseglarskolan är grupperna små och alla framsteg, små som stora, belönas. Då det saknas krav på simkunnighet kommer vi endast att segla/åka båt vid stillsamma vindar. Skepp o´hoj, pirater ! Inga förkunskapskrav.

Seglingskurserna – Optimist 
Seglingen pågår under fyra-fem veckor i juli och delas in i två huvudperioder där man i två veckor seglar 3 timmar per dag, måndag – fredag,


Optimistjolle

Nybörjarkurs (Brons) 
är för dig som är nybörjare och är intresserad av att lära dig segla. Bronseleverna seglar två och två.
Förkunskapskrav: simkunnighet 200 m

Fortsättningskurs (Silver) är för dig som seglat tidigare men fortfarande har en hel del kvar att lära om segling. Silvereleverna får om de vill prova på att segla ensamma.
Förkunskapskrav: Bronskurs eller motsvarande kurs, simkunnighet 200 m

Fortsättningskurs (Guld) är för dig som har seglat Silver och vill fortsätta utvecklas och segla optimist
Förkunskapskrav: Silverkurs eller motsvarande kurs, simkunnighet 200 m

Det går utmärkt att gå samma kurs flera gånger.

C55 ta nästa steg efter Guld
Kursen är en perfekt grundutbildning för dig som tidigare guld och vill lära dig segla en större båt. Kursen är både inriktad mot praktisk träning och seglingsteori med fokus på att gå igenom grunderna inom segling.

Du bör ha seglat Guld innan samt kunna simma 200 meter och du behöver ta med egen flytväst.

Målet med kursen är att ha roligt och lära sig grunderna i hur det är att segla större kölbåt.

 

JONSTORPS JOLLEKLUBB – VI LÄR DIG SEGLA!